Çocuk ve Bilgisayar eğitimi


Çocuğa Bilgisayar Eğitimi Nasıl verilmeli .
Çocuklar için bilgisayar eğitimi vermek gerçekten güzel ve ilgi çekici bir iş fikri olabilir. Çocuklarının geleceklerini düşünen aileler artık bilgisayar eğitiminin öneminin farkında. “İyi de zaten okullarda bilgisayar eğitimi vermeye başladılar” diyebilirsiniz. Ben de şöyle diyebilirim okulda da fizik matematik… derslerini gösteriyorlar ama dershane sektörünün ne kadar büyük olduğunun farkındasınızdır. Burada sadece basit bilgisayar bilgisi değil başlı başına bişeyler yapılabilecek şekilde eğitim verilebilir. Mesela çeşitli yazılımlar için temel oluşturulabilir bu konuda yetenekli çocuklar için, temel eğitimin ötesine geçilebilir.
● Bilgisayar Ve Okul Öncesi Dönem



3-4 yaşındaki çocuklar bilgisayarı keşfetmeye hazır haldedirler ve birçok ana okulu öğretmeni; bilgisayar merkezlerini eğitim için değerli birer aktivite merkezi olarak görmektedirler. Zamanlama çok önemlidir.Çocuklar keşfetmek ve öğrenmek için yeteri kadar zamana ihtiyaç duyarlar.3-4 yaşındaki çocuklar çeşitli seçenekleri tıklayıp bir sonraki adımda ne olacağını görmek için çok müsaittirler.

Sadece 1-2 özel kelime çocukların bir sonraki arzuladıkları hedefe ulaşmaları için neye ihtiyaçları olduğunu hatırlatmaya yeterlidir. Bir anlamda öğretmenler çocukları argo bir ifadeyle gaza getirirler. Çocuklara minimal bir yardım sağlamak bilgisayarı başarıyla kullanabileceklerini onlara gösterir.Yani çocuga surekli yardım etmemize gerek yok. Adımları kendisi atabilmesi için fırsat vermeliyiz.Ek olarak çocukların ne yaptığını araştırarak öğretmenler çocuklara bilgisayar kullanımı geliştirici ve öğretici soruları çocuklara yöneltebilirler.

Anaokulu Ve İlkokul İlk Yıllarındaki Çocuklar İçin Bilgisayar



Anaokulu ve ilkokula yeni başlamış çocuklar için gelişimlerine uygun programlarla donatılmış bilgisayarlara ulaşmak çok önemlidir. Çocuklar farklı bilgisayar kullanımları( farklı amaçlara yönelik) arasında tercih yapabilecekleri seçeneklere ihtiyaç duyarlar. Ek olarak anaokulu öğretmenleri bilgisayarı öğrenme objeleri ve aktivitelerini beraberce içeren bir kullanımı daha çok tercih etmelidir. Örneğin dil becerilerini geliştirmek için bir arkadaşına yada akrabalarına ClarisWorks For Kids(bir yazışma programı) veya benzeri bir program kullanarak mektup gönderebilirler.Öğretmenler tarafından seçilmiş hedefe ulaşmayı sağlayacak problemleri çözmeyi ve arkadaşlarıyla iletişim kurmayı sağlayacaktır.



● Bilgisayar Kullanımın Yararları

Araştırmalar şunu göstermiştir ki 3-4 yaş aralığındaki bilgisayar kullanan çocuklar sözlü iletişimini ve kooperasyon becerisini arttırmaktadır

Genel Açıklama



Biz her ne kadar çocukları en erken yaşta bilgisayarla tanıştırmak istiyorsak da sınıf içinde bilgisayarla bütünleşme nasıl olur sorularına yanıt verecektir.



Çocukları Bilgisayarla Ne Zaman Tanıştırmalıyız?



Dünya çapında pek çok araştırmacı ve uzmanların yaptığı çalışmalar ışığında konuşmak çocukların dünyayı tanımasındaki en iyi yollardır.

Çocuk Gelişimine Uygun Bilgisayar Aktiviteleri



Beklenmedik bir şekilde bilgisayarlar gelişime uygun olmayan yollardan kullanıma girmiştir. Birçok çalışma şunu gösterdi ki çocuklar ve öğretmenler eğitimin içinde interaktif bir şekilde bulunmaktadır. Yani öğretmenler birebir eğitime cesaretlendirilmeli ve bilgisayarı daha güçlü fikirleri öğretmede kullanmalıdır.3-4 yaş grubu için kullanılan yöntemlerle anaokulu ve ilkokul 1.-2. sınıftakilere verilecek eğitim yöntemleri farklıdır.

Bilgisayar dersinde kavram eğitim programlarının uygulandığı çalışmalar yapılmaktadır.Çocuklarımızın geleceği bir şekilde bilgisayar ve buna bağlı ortamlarda geçecektir.Çocukların kendilerini her alanda ifade edebilmek için gelişen bu teknolojiyi mutlaka tanıyıp kullanmaları gerektiğine inanıyoruz.Bu nedenle tüm kavram eğitimlerini kapsayan eğitim CD leri ile bu çalışmalar yapılmaktadır.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Çocuk ve Bilgisayar eğitimi"

Yorum Gönder